22. heinäkuuta 2012

Koikkalan Kyläjuhlassa yllätysvieraita!

Koikkalan Kyläjuhlaa vietettiin perinteisin menoin eilen lauantaina 21.7.12. Torilla kävi vilske ja Kyläpelimannit tahdittivat menoa Antti Kilkin johdolla. Pian alkoi kuitenkin kiertää toria huhu mahdollisista yllätysvieraista.. Ja todellinen yllätys saatiinkin kokea kun presidenttimme Sauli Niinistö saapui puolisonsa Jenni Haukion kanssa kylätorille!


Presidenttipari otettiin vastaan kylätorin sisäänkäynnillä ja heille luovutettiin kyläyhdistyksen puolesta Koikkala-kassi sekä Pentti Puhakaisen valmistama tuohinen iPad-case. Hyväntuulinen presidenttipari kiersi koko torin pysähtyen välillä vaihtamaan muutaman sanan kyläläisten kanssa ja tunnelma oli välitön ja rento, Koikkalan toriväki kajautti myös onnittelulaulun Jennin nimipäivän kunniaksi. Ilman ostoksiakaan ei tarvinnut torilta lähteä, sillä presidentti osti mukaansa pussillisen Saku Härkösen itse keräämiä kanttarelleja. Torikierroksen jälkeen maistui vielä torikahvit munkkien ja lettujen kera. Presidenttipari myös signeerasi pöydän, jossa istuivat.


Vielä ennen lähtöään presidentti kokeili onneaan vesipajatsossa ja pari kävi katsastamassa komean huussimme. Lisää kuvia kyläjuhlasta ja presidenttiparin vierailusta on lisätty Koikkalan kuvagalleriaan.


Tämä vierailu oli Koikkalan kylälle suuri kunnia ja olemme hyvin imarreltuja, että saimme kunnian valikoitua presidenttiparin pysähtymispaikaksi matkalla Savonlinnan oopperajuhlilta Mikkelin kuninkuusraveihin.

Ja mistä he olivat saaneet ajatuksen tulla juuri Koikkalaan?
Erityisavustajan sanojen mukaan "Katsoimme netistä".

Muualla verkossa:
Yle: Presidenttipari järjesti jymy-yllätyksen Koikkalan kesätorilla
Länsi-Savo: Presidenttipari piipahti Koikkalan kylätorilla
Juvan Lehti: Presidenttipari vieraili Koikkalan kylätorilla

Kuuntele myöhemmin samana päivänä tehty presidentin haastattelu:
YLE Etelä-Savo (yle areena) 
vierailusta puhutaan kohdasta 02:13 eteenpäin.

Länsi-Savo 22.7.12:
"Koikkalan kylä teki presidenttiin erityisen vaikutuksen.
-Aivan ihana paikka. Siellä oli aistittavissa, että olipa sisältörikasta elämää kylä kehittänyt itselleen, Niinistö kehui."Kiitos kaikille Kyläjuhlaan osallistuneille ja erityiskiitos yllätysvieraillemme Saulille ja Jennille!2 kommenttia:

  1. Onpa hieno kehystetty valokuva Presidenttiparistamme Koikkalan kesätorin upouuden vessan seinällä. Tulipa vaan mieleen että, olisiko kesätorilla sopivampaa paikkaa Presidenttiparimme kuvalle kuin tämä huussi, joka on kyllä hieno ja tiettävästi Eu:n tuella rakennettu. Mitähän Presidenttimme itse kuvan sijoituspaikasta mahtaisi tuumia?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Ohikulkija.
    Kun presidenttipari vieraili kylätorillamme, he kävivät tutustumassa myös huussiimme (joka todellakin on enemmän kuin huussi). Katsoimme seinällä olevaa Matti Eskon nimikirjoituksella olevaa postikorttia ja Sauli Niinistö sanoi lähettävänsä heiltäkin nimikirjoituksin varustetun kortin, muistoksi huussin seinälle. Tämä asia on herättänyt eniten huolta jälkikäteen, mutta olkaa siis huoleti, presidentti on tietoinen kuvan sijoituspaikasta. :)

    VastaaPoista